Quiz: Vinn presentkort att handla för!
Quiz

Jordens dag 2024 - har du koll på klimatet?


Prispott
20 000 kr
Tema
Miljö
Antal frågor
12 st

Om detta quiz

Jordens dag (engelska: Earth Day) är en temadag initierad av den amerikanske senatorn Gaylord Nelson för att uppmärksamma världens miljöproblem. Dagen har sedan starten 1970 firats 22 april varje år.

På Jordens dag 2016 undertecknades Parisavtalet av USA, Kina och cirka 120 andra länder. Avtalet består av bestämmelser som rör bland annat minskade utsläpp av växthusgaser, klimatanpassning och omfördelning av ekonomiska medel för att hjälpa de som drabbas av klimatförändringarna.

Källa: Wikipedia

Nu vet du det. Men hur mycket vet du egentligen om vår planet, miljöbovar och klimatet överlag? Gör veckans kluriga quiz för att ta reda på det när vi den här veckan uppmärksammar Jordens alldeles egna dag!

Livbojar

Livbojarna kan användas för att gå vidare till nästa fråga ifall man svarar fel. Med livbojarna blir det lättare att klara quizet och vinna presentkort att handla för. Livbojarna är en medlemsförmån som endast kan användas av våra Plus-medlemmar. Vid varje månadsskifte fyller vi på med 3 st livbojar till alla som har Buyersclub Plus och som medlem får man dessutom 1 st livboj varje gång man handlar för minst 99 kr.

Hur funkar det?

Varje fråga erbjuder tre svarsalternativ, men bara ett är rätt. Om du klarar av alla frågor, med eller utan livbojar, kommer du att vara med och dela på veckans prispott. När quizet har avslutats sätts prispotten automatiskt in som presentkort på ditt medlemskonto och du meddelas via e-post.

Om presentkortet

Presentkortet du vinner kan användas för att handla vad du vill på vår hemsida (med undantag för snus- och nikotinprodukter). Du behöver vara Plus-medlem för att kunna använda mer än 50 kr per köptillfälle. Så, släpp loss din kunskap och ta chansen att bli en av veckans vinnare!

Detaljer

Namn Jordens dag 2024 - har du koll på klimatet?
Ämne Miljö
Prispott 20 000 kr
Presentkortets giltighetstid 3 månader
Max livbojar 3 st
Antal frågor 12 st
Tid att genomföra ca: 6 min
Starttid 23 April, 12:00
Sluttid 30 April, 11:00