Presenteras av Buyersclub

Tävla om en prispott på 20 000 kr

Vad vet du egentligen om el och energi? Svara rätt på alla frågor och dela på vinstsumman i presentkort.

Få 3 livbojar vid registrering Logga in för att spela

Om detta quiz

Har du hängt med i nyhetsflödet eller betalat en elräkning den senaste tiden så vet du att vi befinner oss mitt i en energikris med skenande elpriser som gör livet tufft för väldigt många svenskar. För att belysa detta lite extra så handlar veckans Quiz om just el och energiförbrukning.


Den här veckan höjer vi prispotten till 20 000 kr så att det blir mer klirr i kassan för er som vinner. Vår förhoppning med detta Quiz är dock inte enbart att du vinner presentkort att handla för - vi hoppas även att du kan ta med dig lite handfasta tips och råd på vad du själv kan göra för att minska din elanvändning inför vintern.


Tips för att spara el

1. Sänk temperaturen

Det räcker med att dra ner temperaturen 1 grad under vinterhalvåret för att energiförbrukningen ska minska med 5 %. Dessa supermysiga sockor hjälper till att hålla dig varm.


2. Använd mindre varmvatten

Långa duschar är tyvärr lika dyra som de är sköna. 10 minuter under kranen kan kosta omkring 30 kr. Njut av en mysig handduk istället.


3. Släck allt som inte används

Och byt ut alla glödlampor mot LED. Med enkla medel kan du sänka dina belysningskostnader med cirka 15–20 procent. Philips HUE har mängder av smarta belysningslösningar.


4. Använd grenuttag

Genom att koppla dina elapparater till grenuttag kan du lätt stänga av dina apparater med en knapp när du inte använder dem. Här kan du välja olika varianter till bra pris.


5. Lämna över kontrollen till en timer

Använd en timer på belysning som inte måste vara igång jämt. Det kan spara hundratals kronor varje år. Finns här från 59 kr.


Livbojar

Livbojarna kan användas för att gå vidare till nästa fråga ifall man svarar fel. Med livbojarna blir det lättare att klara Quizet och vinna presentkort att handla för. Livbojarna är en medlemsförmån som endast kan användas av våra Plus-medlemmar. Vid varje månadsskifte fyller vi på med 3 st livbojar till alla som har Buyersclub Plus och som medlem får man dessutom 1 st livboj varje gång man handlar.

Detaljer

Namn Har du koll på el och energi?
Ämne Energi
Prispott 20 000 kr
Max livbojar 3 st
Antal frågor 10 st
Tid att genomföra ca: 5 min
Starttid 04 October, 12:00
Sluttid 09 October, 12:00